Nicolas Sarkozy vrea să impună „o taxă pe Google”

– Banii colectaţi la buget dintr-o „taxă pe publicitatea online”, plătită de giganţi precum Google, Yahoo, Microsoft sau Facebook, ar urma să susţină industriile creative din Franţa

.
Veniturile din publicitatea online ar urma să fie taxate în Franţa, iar banii colectaţi la buget vor fi folosiţi pentru a susţine industriile creative (sau culturale), a propus preşedintele Nicolas Sarkozy. O aşa-numită „taxă pe Google” nu va fi achitată de internauţii care folosesc respectivele motoare de căutare, ci de către firma respectivă, alături de Microsoft, AOL sau Facebook, relatează agenţia Associated Press.

„Giganţii internetului” vor ceda o fracţiune din profiturile lor, pentru a contribui la crearea de „alternative” legale pentru cumpărarea de muzică, filme, cărţi, şi servicii culturale de pe internet, în locul fişierelor descărcate ilegal.

Preşedintele francez vrea ca din noua taxă să fie finanţate sisteme online prin care scriitorii, muzicienii şi toţi creatorii care acum sunt „furaţi” pe internet să-şi poată primi banii cuveniţi pentru munca depusă.

Taxa pe publicitatea online ar urma să aducă la bugetul Franţei între 10 şi 20 milioane euro anual, bani care ar trebui să se întoarcă, în diverse forme, la creatorii de bunuri culturale.

Continuarea în Gândul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata