Nicolescu (CNIPMMR): Jumătate dintre IMM-uri vor să-şi păstreze afacerea la actualele dimensiuni în următorii doi ani

Peste 54% dintre întreprinderile mici și mijlocii doresc să-și mențină afacerea la dimensiunile actuale în următorii doi ani iar peste 36% intenționează să-și extindă moderat afacerea, a declarat joi, într-o conferință de presă, Ovidiu Nicolescu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

‘Potrivit unui sondaj realizat pe un eșantion de 1.569 de întreprinzători, 54,11% dintre întreprinderile mici și mijlocii doresc să-și mențină afacerea la dimensiunile actuale în perioada 2015-2016. De asemenea, 36,7% dintre IMM-uri intenționează să-și extindă moderat afacerea, în timp ce 4,82% dintre firme au în vedere o extindere rapidă a acesteia. Reducerea dimensiunii afacerii este vizată de 2,15% dintre IMM-uri, iar 1,83% dintre întreprinderile mici și mijlocii și-ar putea închide afacerea. Vânzarea afacerii ar putea deveni realitate pentru un procent de 0,39% dintre IMM-uri’, a declarat Ovidiu Nicolescu.

Conform sondajului, în anul 2014 a crescut procentul IMM-urilor care elaborează planuri de afaceri.

‘Dacă dorim să avem performanță, trebuie să implementăm strategii și planuri de afaceri. Ne bucurăm că în acest an a crescut, față de 2013, procentul IMM-urilor care elaborează planuri de afaceri. Astfel, în 2014 un procent de 57,15% dintre IMM-uri elaborează planuri, față de numai 44,6% în 2013. În ceea ce privește elaborarea politicilor anuale, în acest an 46,36% dintre IMM-uri fac acest lucru, față de numai 38,54%. Strategiile pentru o perioadă mai lungă (3-5 ani) sunt elaborate în acest an de 10,79% dintre întreprinderi, față de numai 6,06% în 2013’, a mai spus președintele CNIPMMR.

Acesta a subliniat, totodată, că valoarea și calitatea previziunilor depind de predictibilitatea mediului de afaceri, motiv pentru care autoritățile statului — în special Guvernul și Parlamentul — trebuie să aibă ca obiectiv principal asigurarea unui mediu cât mai predictibil în perioada următoare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata