Niculae Bădălău: Congresul e foarte binevenit. Cât mai repede, până în sărbători, dacă se întâmplă demisia

Niculae Bădălău, preşedintele Organizaţiei PSD Giurgiu, afirmă că un congres al partidului este binevenit cât mai repede posibil, probabil până în sărbătorile de iarnă, dacă Viorica Dăncilă va demisiona din funcţie.

„Eu susţin că congresul e foarte binevenit şi trebuie să facem un congres nu pentru cine, ci pentru ce, să avem un proiect politic. (…) Cât mai repede (organizarea Congresului PSD – n.r.), probabil până în sărbători, dacă se întâmplă demisia (Vioricăi Dăncilă din funcţia de preşedinte al partidului – n.r.). Pentru că nu e momentul acum să vorbim de oameni, noi trebuie să vorbim de proiecte şi să lăsăm mărunţişurile şi interesele mici, personale”, a declarat Bădălău, marţi seara, înainte de începerea şedinţei CExN al PSD.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă ar trebui să îşi dea demisia, Niculae Bădălău a spus că un politician, o echipă „responsabilă” îşi asumă rezultatele, dar a precizat că demisia este un act unilateral.

„Demisia e unilaterală, numai dânsa sau conducerea poate să o decidă, dar democratic înseamnă într-un partid, în urma unei demisii, congres. Restul sunt poveşti, nu e statutar”, a punctat liderul Organizaţiei PSD Giurgiu.

El a adăugat că, în cazul în care preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, îşi dă demisia, preşedintele executiv este cel care îi va prelua atribuţiile.

„Dacă doamna preşedintă îşi dă demisia, avem preşedinte executiv şi, conform statutului, dânsul preia toate atribuţiile. Noi avem o constituţie politică numită statut, pe care trebuie să o respectăm”, a subliniat Niculae Bădălău.

În cazul în care Viorica Dăncilă nu îşi dă demisia, Bădălău susţine că „nu se întâmplă nimic, Comitetul Executiv, cu 16 voturi, are dreptul să convoace un congres”.

Sursa foto: bugetul.ro

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata