Nicuşor Constantinescu scapă de controlul judiciar

Magistrații Curții de Apel București au decis definitiv vineri revocarea măsurii controlului judiciar față de președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, într-unul din dosarele în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Separat, pe 23 iulie, Tribunalul București a admis cererea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Nicușor Constantinescu, pentru o perioadă de 30 de zile, după ce acesta nu s-a mai întors din SUA și după ce în presă au fost difuzate imagini în care președintele CJ Constanța se afla la terasa unui restaurant din New York.

Șeful CJ Constanța se află în prezent pe teritoriul SUA, unde a suferit o intervenție chirurgicală, fiind diagnosticat cu cancer la prostată.

El nu s-a întors în România la data stabilită de autoritățile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.

În 27 mai, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi și că nu a respectat dispozițiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene.

În luna aprilie, el a fost trimis în judecată în alt dosar, fiind acuzat că nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța, neefectuând reparațiile necesare la sediul acestuia și a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilități și servicii de pază necesare funcționării în condiții normale a acestei instituții. De asemenea, a încercat de mai multe ori să evacueze instituția din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor și intereselor legale ale Ministerului Apărării Naționale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata