Nina Mihăilă va reprezenta pentru prima dată România la Festivalul de animaţie „Anilogue” din Budapesta

Nina Mihăilă va reprezenta pentru prima dată România la Festivalul de animație „Anilogue” din Budapesta, în perioada 19-22 noiembrie, în calitate de membră a juriului, informează un comunicat al Institutului Cultural Român Budapesta.

Expoziția de fotografie ‘Ceruri, ape, pământ’, semnată Nina Mihăilă, va fi vernisată de Institutul Cultural Român Budapesta pe 19 noiembrie la Biblioteca de Limbi Străine din Budapesta. Artista aduce în fața publicului budapestan o selecție de fotografie, din miile de imagini pe care le-a surprins pe parcursul călătoriilor în jurul lumii și în România. Expoziția va fi deschisă în perioada 19 noiembrie  — 10 decembrie.

De asemenea, în 22 noiembrie, filmul ei de animație ‘Ploaia’ va fi proiectat la Cinematograful Uránia din Budapesta.

Nina (Constantina) Mihăilă este licențiată în Grafică la Academia de Artă, ‘N. Grigorescu’ din București, are un masterat  în Animație Multimedia Design, la Academia de Teatru și Film ‘I.L.Caragiale’ și studii postuniversitare în Comunicare și Relații Publice la SNSPA, ‘David Ogilvy’. Din 2013 este doctorand la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ‘I.L. Caragiale’.

Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România și a Uniunii Cineaștilor din România. A participat la numeroase festivaluri internaționale de film de animație și fotografie, a primit premii de specialitate, printre care se numără premiul național Kodak pentru fotografie ‘European Panorama în Photography’, bursa pentru fotografie ‘Pepinieres europeennes pour jeunes artistes’, Chalone-sur-Saone, Franța.

Nina Mihăilă a fost prezentă la mai multe ediții ale festivalului de film MEDIAWAVE din Ungaria, iar în mai 2014 (la Komárom) a participat la expoziția de fotografie ‘On the Road’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata