Nivelul stresului se va putea măsura cu ajutorul calculatorului

La salonul Computex de la Taipei, unul din cele mai mari saloane de informatica din lume, a fost prezentat joi, 3 iunie 2010, un nou procedeu, prin care se ia pulsul utilizatorului unui calculator.

.
Tehnologia, numita ‘BioDynamic Signature’ (BDS), a fost pusa la punct de firma israeliana Idesia, care prevede comercializarea ei in trimestrul al patrulea al acestui an, informeaza AFP.

Utilizatorul unui calculator va dispune de doi receptori asemanatori mouse-ului, prin care-si va putea masura activitatea cardiaca. Valorile, asociate cu datele personale ale pacientului, inregistrate inainte (varsta, de exemplu), vor permite calcularea nivelului stresului.

‘Este ca si cu amprentele. Fiecare este diferit’, a afirmat in cadrul salonului David Chang, vicepresedintele firmei
producatoare.
Potrivit lui,”este ca si cum ai aprinde televizorul pentru a vedea previziunile meteo; asa poti sa te pregatesti mai bine ca sa mergi la serviciu in fiecare zi”.

Receptorii pot fi conectati si la alte aparate, ca telefoanele mobile sau consolele de jocuri, informeaza firma, adaugand ca producatorii de calculatoare s-au aratat deja interesati de aceasta tehnologie. Oficialii firmei n-au precizat insa care va fi pretul receptoarelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata