„Noaptea albă a caselor de marcat”: Vor fi cozi uriaşe pentru schimbarea soft-urilor

Peste 425.000 de case de marcat vândute în România vor trebui modificate miercuri, 30 iunie, pana la miezul noptii, pentru a putea aplica în timp util noul TVA de 24%, releva o statistica realizata de Patronatul Caselor de Marcat. În medie, actualizarea softului unei case de marcat durează 15 minute

„Vor fi sute de oameni care vor face cozi uriase la service-uri, pentru a-si putea adapta sistemele. Problema este ca timpul este foarte scurt. Este practic o misiune imposibila ca in 24 de ore toate casele sa fie modificate”, declara Marian Anghelescu, presedintele patronatului.

Organizatia numara 143 de firme care vand si asigura service pentru casele de marcat vandute in Romania, informează Dailybusiness.

„Cu siguranta, aceste firme nu vor face fata. Va dau exemplul meu. Am vreo 5.000 de case de modificat. In mod normal, mi-ar lua cam 2 luni sa le modific pe toate, la o medie de 150 de case de marcat pe zi. Vom face ce putem, vom sta toata noaptea, o sa facem liste de prioritati”, mai spune Anghelescu.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata