Noi percheziţii la sediul OTV

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţiei (DNA) efectuează miercuri noi percheziţii la sediul OTV în dosarul în care patronul televiziunii, Dan Diaconescu, este acuzat de şantaj.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA percheziţionează sediul televiziunii pentru a căuta noi probe în dosarul în care Dan Diaconescu este cercetat.

În acest dosar, Dan Diaconescu şi „clarvăzătorul” Doru Pârv sunt acuzaţi de procurorii DNA că l-au şantajat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ. Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 23 iunie de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, însă două zile mai târziu instanţa superioară a dispus ca Dan Diaconescu să fie cercetat în libertate, în timp ce Doru Pârv a rămas în arest.

În rezoluţia de urmărire penală întocmită de procurori se arată că, în calitate de acţionar şi administrator la SC Oglinda Television SA, asociat la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, Dan Diaconescu a exercitat acte de ameninţare atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Doru Pârv, în scopul de a-l determina pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, să le dea o sumă totală de 200.000 euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata