Noi reguli în Codul Fiscal: Firmele care nu-şi plătesc dările la stat vor plăti penalizări progresive

Codul Fiscal, modificat: Penalizare progresivă pentru firme
Firmele care amână plata obligaţiilor fiscale la stat vor plăti o dobândă de întârziere de două ori mai mică decât în prezent în primele 30 de zile de la scadenţă, dar după acest termen nivelul penalităţilor va creşte semnificativ, potrivit unui proiect de modificare a Codului de Procedură Fiscală. Proiectul menţionează că firmele vor plăti atât o dobândă de întârziere, cât şi o penalitate de întârziere, care va fi calculată în funcţie de perioada în care a fost depăşit termenul de scadenţă. În prezent, companiile plătesc doar o majorare de întârziere, de 0,1% pe zi din obligaţia de plată.
Guvernul propune ca firmele să plătească o dobândă de 0,05% din suma datorată pentru fie care zi de întârziere, de două ori mai mică faţă de nivelul din prezent, şi nici o sumă penalizatoare pentru primele 30 de zile de întârziere.
Penalitatea ar urma să fie de 5% din suma totală dacă datoria este achitată în următoarele 60 de zile, iar pentru cele care depăşesc termenul de 90 de zile penalitatea va ajunge la 15% din totalul obligaţiilor de plată.
Companiile vor plăti şi dobânzi, şi penalizări.

Firmele vor plăti atât dobânzi de întârziere, cât şi penalităţi, dacă întârzie cu plata datoriilor la stat mai mult de o lună, potrivit unui proiect de modificare a Codului de Procedură Fiscală.

.

Proiectul menţionează că firmele vor plăti atât o dobândă de întârziere, cât şi o penalitate de întârziere, care va fi calculată în funcţie de perioada în care a fost depăşit termenul de scadenţă. În prezent, companiile plătesc  o majorare de întârziere, de 0,1% pe zi din obligaţia de plată.

Astfel, pentru primele 30 de zile de întârziere, Guvernul propune ca firmele să plătească o dobândă de 0,05% din suma datorată pentru fiecare zi de întârziere, şi nici o sumă penalizatoare.

Dacă termenul de 30 de zile este depăşit, companiile vor plăti şi dobânzi, şi penalizări.

Penalitatea ar urma să fie de 5% din suma totală dacă datoria este achitată în următoarele 60 de zile, iar pentru cele care depăşesc termenul de 90 de zile penalitatea va ajunge la 15% din totalul obligaţiilor de plată.

România Liberă

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata