Noile oferte ale Amazonului fac din India centrul de dezvoltare al fin-tech

Amazon.com Inc (AMZN.O) a adăugat asigurări și chiar aur la oferta sa de servicii financiare din India, pentru a-și extinde baza de clienți și a atrage mai mulți abonați la programul său de loialitate Prime pe o piață de creștere pe câmpul de luptă.

Impulsul crește concurența pe măsură ce rivalii din tehnologia financiară (fin-tech) și susținătorii lor străini cu bugete mari se luptă pentru profitabilitate într-o economie predominant bazată pe numerar, unde aproximativ 190 de milioane de adulți nu au conturi bancare.

Pentru a spori plățile online, Amazon și-a lansat portofelul digital Amazon Pay în 2016.

De atunci a introdus un card de credit, s-a înscris într-o rețea de plăți susținută de stat și procesează plățile pentru biletele de film și de zbor, precum și facturile de telefonie și utilități.

A început să ofere asigurări auto în iulie și produse de investiții în aur în august – ambele o premieră pentru Amazon.

Eforturile sale de tehnologie din SUA au fost modeste dacă stăm să comparăm, împiedicate în parte de reticența comercianților de a utiliza serviciile oferite de cel mai mare rival al lor cu amănuntul.

Cu toate acestea, în India, unde are peste 100 de milioane de utilizatori înregistrați, Amazon este mai bine poziționat pentru a utiliza serviciile financiare pentru a câștiga abonați la planul său anual Prime $ 13, care oferă transporturi mai rapide și streaming de muzică și video, au spus directorii tehnologici.

În acest scop, compania aspiră să facă Amazon Pay metoda de plată a țării la alegere, a spus Mahendra Nerurkar, șeful Amazon Pay din India, care a înscris 4 milioane de comercianți.

„Se pare că designerii de modă chinezi nu mai fabrică buzunare la spate pentru blugi, pentru că nimeni nu le mai folosește (pentru portofele)”, a declarat Nerurkar pentru Reuters. „Ne-ar plăcea să realizăm acest lucru în India.”

Piața de plăți digitale din India este stabilită la mai mult de dublu ca valoare până la 135 miliarde de dolari până în 2023 începând cu 2019, a arătat un studiu realizat de firma de servicii profesionale PwC și grupul de lobby indian ASSOCHAM.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata