Norica Nicolai, vicepreşedintă a Grupului ALDE din Parlamentul European

Eurodeputata Norica Nicolai a fost desemnată vicepreședinte al Grupului ALDE din Parlamentul European, după o decizie luată în acest sens de către deputații liberali reuniți la Strasbourg cu ocazia sesiunii plenare, a informat un comunicat transmis marți.

Propunerea a aparținut liderului ALDE Guy Verhofstadt, „care și-a convins colegii că onestitatea fața de electorat și consecvența în acțiunea politică sunt doua calități pe care un vicepreședinte de grup politic în Parlamentul European trebuie sa le aibă”, a precizat sursa citată.

Din calitatea de vicepreședintă ALDE, Norica Nicolai va participa la elaborarea politicilor europene ale acestui grup politic. În plus, ea a fost mandatată de către colegii săi să păstreze intacte valorile liberalismului în România.

Norica Nicolai va reprezenta, de asemenea, Grupul ALDE ca membru supleant în Comisia pentru Afaceri Economice și Monetare și își va continua activitatea pe domeniul afacerilor externe, fiind desemnata sa activeze în Delegația pentru relația cu Republica Moldova și cea pentru relația cu Federația Rusă.

„Le mulțumesc colegilor mei deputați, pentru că au continuat să creadă în România, în cei care îi reprezintă pe români în legislativul european și mi-au acordat încrederea lor. După cum am mai spus, ALDE este grupul care de cele mai multe ori hotărăște direcția pe care o iau politicile europene. Și faptul că voi superviza și voi participa la elaborarea lor în cadrul acestui grup politic este garanția pe care le-o dau românilor că vor fi reprezentați cu onestitate în Europa, cel puțin în ceea ce mă privește’, a declarat Norica Nicolai la sfârșitul ședinței de grup. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata