Normele la modificarile Codului Fiscal, adoptate de Guvern

– Executivul a adoptat luni, 2 august, normele metologice de aplicare a ultimelor modificari aduse de Guvern Codului Fiscal, prin OUG nr. 58/2010, informează Avocatnet.ro

 

Potrivit Ministrului Muncii, Mihai Seitan, drepturile de autor pot fi „de natura repetitiva sau de natura ocazionala. În cazul in care exista o repetitivitate, aceste venituri sa fie considerate de natura salariala, trecuta ca salarii, si sa fie platite aceste contributii”.

Pentru contribuabilii obligati la plata trimestriala a impozitului pe profit, s-a realizat corelarea actualelor norme metodologice, din Titlul II „Impozitul pe profit” din Codul fiscal, cu noile prevederi care impun, ulterior efectuarii comparatiei trimestriale, definitivarea impozitului pe profit prin compararea impozitului pe profit anual cu impozitul minim anual.

Pentru contribuabilii persoane fizice care desfasoara o activitate independenta ca Intreprindere Individuala, venitul net se poate determina pe baza de norme anuale de venit, cu respectarea prevederilor art. 49.

La stabilirea normelor anuale de venit, plafonul de venit determinat prin inmultirea cu 12 a salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, reprezinta venitul net anual inainte de aplicarea criteriilor de corectie.

Integral în Avocatnet.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata