Normele pentru exercitarea profesiei de arhitect au fost aprobate de Executiv

Normele metodologice de aplicare a legii privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect, prin care se asigură transpunerea Directivei Europene pentru recunoaşterea calificărilor profesionale, au fost aprobate miercuri (1 septembrie 2010) de Guvern, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Prin noua procedură de recunoaştere a calificărilor profesionale se asigură accesul arhitecţilor cetăţeni ai statelor membre pe piaţa muncii din România, precum şi accesul arhitecţilor cetăţeni români pe piaţa muncii din Uniunea Europeană.

Modificările aduse reglementează procedura de recunoaştere a calificărilor profesionale pentru exercitarea profesiei de arhitect pe teritoriul României, aspectele referitoare la exercitarea acestei profesii, precum şi instituţiile competente pentru eliberarea documentelor necesare obţinerii acestui drept.
Potrivit sursei citate, se creează premisele pentru eliminarea barierelor existente pe piaţa internă a serviciilor în domeniul arhitecturii, care afectează atât prestatorii de servicii ce doresc să se stabilească în România, cât şi pe cei care au în vedere prestarea transfrontalieră a serviciilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata