Noua taxă anunţată de Berceanu pentru austostrăzi va fi a patra pentru acelaşi serviciu

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat joi, 8 iulie, că, prin intenţia instituirii din 2011 a taxei de 4 euro pentru 100 de kilometri de autostradă, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, „va cere o a patra taxă pe acelaşi serviciu”.

„Sub pretextul că Uniunea Europeană (UE) ne dă bani şi aici citez – ‘să se facă nişte autostrăzi în România, dar doresc să fie siguri că atunci când autostrăzile sunt gata ele vor fi întreţinute ca în UE’ – domnul Radu Berceanu iată că vine cu o nouă taxă”, a spus purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, într-o conferinţă de presă.

Olguţa Vasilescu a adăugat că specialiştii PSD atrag atenţia asupra faptului că până în anul 2011 nu se vor cheltui bani de la UE pentru a se face 100 de kilometri de autostradă care să justifice o astfel de taxă şi că Autostrada Bucureşti-Piteşti este construită pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, iar autostrada A2 este construită pe vremea Guvernării Năstase.

„Deci, iarăşi nu este vorba de bani europeni care să justifice o taxă cerută de UE. În cazul în care se va institui o nouă taxă de 4 euro pe A2, aceasta va fi a patra pe care va trebui s-o plătească şoferii pentru acelaşi număr de kilometri deoarece există taxa pentru Podul de la Feteşti care este de 10 lei, există taxa de drumuri reflectată în combustibil şi există, de asemenea, taxa pe rovinieta.

Ca şi Traian Băsescu, cel care a rămas în mentalul colectiv cu taxa de drumuri pe care o reflecta în toate gropile – pălăcuţele cu ‘Aici sunt banii dvs’ – iată că şi domnul Radu Berceanu este în pană de idei şi vine şi domnia sa să instituie o nouă taxă”, a conchis senatorul PSD.

Citește și
2 Comentarii
  1. bogdan spune

    4 euro/100km e taxa modica??? pentru cine? berceanu este un idiot perfect.

  2. fLORIN spune

    Disperatul de Berceanu, numai taxe viseaza!
    O sa revenim la carute si telegute sa scapam de aceste biruri…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata