Noul statut al PNL, adoptat de Congresul liberalilor

Noul statut al PNL a fost adoptat, vineri, de Congresul extraordinar al liberalilor, împotrivă pronunțându-se șase delegați, iar opt s-au abținut.

Noul statut prevede că președintele liberalilor și cei 31 de vicepreședinți vor fi aleși uninominal în congresul partidului. Atribuțiile vicepreședinților urmează să fie propuse ulterior în Biroul Politic Național și aprobate de Delegația Permanentă.

De asemenea, noul statut stipulează că secretarul general al partidului va fi propus de președintele PNL și validat de Biroul Politic Național, în care membri de drept vor fi liderii de filiale ai partidului, liderii și viceliderii grupurilor parlamentare, primarii de municipii reședință de județ și președinții de consilii județene și liderul delegației de europarlamentari PNL.

Din noul statut a fost scoasă prevederea că PNL este membru ALDE și al Internaționalei liberale. Afilierea PNL la un grup european va fi decisă de Congresul ordinar al formațiunii.

Noul statul al PNL cuprinde și faptul că denumirea, identitatea, tradiția istorică și unitatea sunt valori imuabile ale partidului, propunere a președintelui de onoare al liberalilor, Mircea-Ionescu Quintus. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata