Nouriel Roubini: Creşterea economiilor dezvoltate va fi anemică, cu presiuni fiscale în zona euro

Creşterea din economiile dezvoltate va fi anemică, va exista o redresare în forma de U, iar pieţele emergente vor avea o revenire economică în V, a declarat miercuri, 26 mai, economistul Nouriel Roubini, la Forumul Financiar 2010, de la Bucureşti.

‘Aş spune că lumea este împărţită. Prezintă câteva dimensiuni. Prima se referă la creşterea economiilor dezvoltate, care va fi anemică, o redresare în formă de U. Pieţele emergente, vor avea o revenire în V. Pe termen mediu, văd pentru Sud-Estul Europei perspective foarte bune. Totuşi, în această zonă vor exista limitări’, a afirmat Nouriel Roubini.

De asemenea, economistul american s-a declarat sceptic privind evoluţia zonei euro.

‘Sunt sceptic în ceea ce priveşte zona euro. Vor exista diverse viteze de redresare. Economiile avansate se îngrijesc de perspectivele zonei euro, zonă ce este supusă unor presiuni fiscale. În privinţa viitorului Japoniei şi al Statelor Unite sunt optimist’, a adăugat Roubini.

În ceea ce priveşte o a doua dimensiune a analizei economiei mondiale, Nouriel Roubini a precizat că în prima jumătate a anului economiile dezvoltate vor avea o evoluţie bună. Creşterea în SUA, în prima jumătate a anului va fi de 3 la sută, dar va scădea la sub 2 la sută în a doua jumătate a anului.

Nouriel Roubini este profesor de ştiinţe economice şi afaceri internaţionale la New York University Stern School of Business.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata