Nu există vreun plan de revenire la birouri pentru milioanele de angajați din Marea Britanie

Cinci dintre cei mai mari angajatori din Marea Britanie chestionați de BBC au declarat că nu au niciun plan să întoarcă tot personalul la birou cu normă întreagă în viitorul apropiat.

În jur de 24 de firme au spus că nu au niciun plan pentru a-i întoarce pe lucrători la birou.

Cu toate acestea, 20 și-au deschis birourile pentru personalul care nu poate lucra de acasă.

Întrucât mulți angajați se întorc la muncă din vacanța de vară, cu realitatea unei perioade prelungite de lucru la domiciliu din ce în ce mai probabil.

BBC a pus sub semnul întrebării 50 de mari angajatori, de la bănci până la comercianți cu amănuntul, pentru a înțelege momentul în care se așteptau să ceară angajaților să se întoarcă la birou.

Unul dintre motivele principale pentru lipsa unei rentabilități substanțiale a fost acela că firmele nu puteau vedea un mod de acomodare a unui număr mare de personal, în timp ce reglementările privind distanțarea socială erau încă în vigoare.

Multe companii au declarat că oferă alegere și flexibilitate celor care doresc să se întoarcă, în special în sectoarele bancare și financiare.

Câteva firme au anunțat deja că nu au planuri de a se întoarce la birou până la sfârșitul toamnei, iar Facebook a spus că nu intenționează întoarcerea angajaților până în iulie 2021.

Unele întreprinderi mai mici decid să renunțe la birourile lor cu totul.

Tara Tomes conduce o agenție de PR cu un birou în inima districtului de afaceri din Birmingham. Echipa ei de opt persoane nu se poate încadra în spațiul pe care îl au dacă trebuie să respecte regulile de distanțare socială și nu va reînnoi contractul de închiriere în septembrie.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata