Nu ne-au speriat falimentele. Unu din trei români vrea să fie patron

Chiar dacă numai anul trecut peste 130.000 de întreprinderi mici şi mijlocii au dat faliment, din cauza impozitului forfetar, unu din trei români îşi doreşte să înceapă o activitate pe cont propriu .

Deloc speriaţi de perspectiva falimentului, aproape o treime dintre români vor să înceapă o afacere pe cont propriu în următorii zece ani, în vreme ce 40% îşi doresc să aibă un raport mai echilibrat între viaţa profesională şi cea privată, reiese dintr-un studiu dat publicităţii de PricewaterhouseCoopers (PwC).

La nivel mondial, ponderea celor dispuşi la o activitate de liber-profesionist este mult mai mică decât în România, respectiv 20%. Totuşi, nu toţi românii vor să fie patroni, unii dorindu-şi să urce în ierarhia profesională în cadrul unei companii, informează Gândul.

Potrivit studiului, 32% dintre respondenţii din România au declarat că în următorii zece ani şi-ar dori să ocupe un post care să presupună mai multe responsabilităţi dar şi un salariu pe măsură.

Companiile trec de la modul de supravieţuire la pregătirea pentru creşterea economică viitoare, dar sunt conştiente că a relua angajările în momentul de faţă le-ar expune la noi riscuri, în condiţiile în care situaţia economică rămâne volatilă. În consecinţă, angajaţilor existenţi li se cere să facă mai mult, cu mai puţine resurse”, a declarat Peter de Ruiter, liderul Departamentului de consultanţă fiscală şi juridică al PwC România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata