Nu particip la alegerile parlamentare din acest an, declară premierul Cioloş

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, 19 mai, că nu va participa la alegerile parlamentare din acest an şi că nu va face „o alegere politică partinică” în decursul mandatului său.

„Eu am spus un lucru foarte clar, că îmi asum acest mandat ca şi prim ministru independent politic şi tocmai pentru a da credibilitate acestei independenţe politice nu o să îmi asum o alegere politică partinică în decursul acestui mandat şi nu o să mă înscriu într-un partid politic. Nu o să mă înscriu într-un partid politic, n-o să-mi fac un partid politic şi n-o să particip la alegerile parlamentare din acest an. Probabil că pot să fac anumite greşeli, în anumite situaţii, dar nu mint. Am declarat în faţa oamenilor un lucru şi o să mă ţin de cuvânt până la capăt. N-o să particip la alegeri pentru că am promis acest lucru tocmai pentru a avea credibilitate, inclusiv din partea partidelor politice, că nu o să-mi folosesc eventualul capital, dacă el ar exista, pentru a le face concurenţă la aceste alegeri parlamentare”, a precizat Cioloş, la Realitatea TV.

El a spus că îşi poate folosi „competenţele în slujba României”, aşa cum a făcut-o şi din poziţia de comisar european la Bruxelles.

„Poţi să fi util şi dacă nu eşti prim ministru sau ministru, îmi voi folosi competenţele pentru a promova idei în care cred. Dar nu, nu o să mă înscriu într-un partid şi nici nu o să particip la alegerile din acest an”, a adăugat Cioloş. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata