Nu se aplică CAS pe drepturi de autor în acest an

Contribuţia la asigurări sociale de stat (CAS) pe drepturile de autor se va aplica numai persoanelor care nu au contract de muncă şi nu din acest an, a declarat, preşedintele Patronatului Presei din România – Romedia, Teodor Vasiliu.

O delegaţia a sindicatelor jurnaliştilor, a patronatelor din media precum şi preşedintele confederaţia UGIR-1903 unde sunt afiliate patronatele din media s-au întâlnit marţi (12 ianuarie 2010) cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan, pentru a discuta impactul pe care l-ar putea avea asupra media introducerea CAS pe drepturile de autor.

„În principiu suntem de acord cu introducerea acestei taxe numai dacă Guvernul acceptă lista noastră de revendicări care cuprinde o serie întreagă de facilităţi pentru media, cum ar fi reducerea TVA, de la 5 la 0 la sută, subvenţii directe pentru presă, asigurarea inspecţiei muncii de a verifica modul în care sunt aplicate convenţiile civile şi drepturile de autor”, a afirmat preşedintele Federaţiei Române a Jurnaliştilor Mediasind, Cristi Godinac.

Prevederile privind impozitarea drepturilor de autor şi a convenţiilor civile sunt cuprinse în Legea unitară a pensiilor. Partenerii sociali apreciază că mai este timp suficient, cel puţin un un an, în care poate să-i convingă pe guvernanţi că în această perioadă de criză este imposibilă aplicarea acestei impozitări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata