Nu sunt coapte condiţiile de creştere economică

Condiţiile de creştere economică semnificativă în România nu sunt ‘coapte’ încă, a declarat miercuri (24 februarie 2010) directorul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar, Eugen Dijmărescu.

El a afirmat că, în prezent, tot statul este principalul împrumutător de pe piaţă, iar în România ciclul de creştere economică a fost mai scăzut decât în alte state şi acum dilema economiei autohtone şi a administraţiei este ‘cum ieşim din criză’.
Dijmărescu a menţionat că, după declanşarea crizei şi în România, autorităţile au introdus mai mult măsuri cu caracter restrictiv, nu şi măsuri cu caracter de stimulare, pe când alte state au intervenit cu măsuri de asanare, dar şi de încurajare.

Eugen Dijmărescu a primit miercuri atestatul de membru onorific al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi insigna de aur a sistemului cameral. ‘Cât timp am stat în Japonia, am învăţat un lucru: politica economică o fac patronatele, iar guvernul o aplică’, a declarat cu acest prilej directorul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

El a adăugat că, astfel, sunt păstrate locurile de muncă şi este salvată competitivitatea unei naţiuni. Născut în 1948, Dijmărescu şi-a început activitatea la Institutul de Economie Mondială, în calitate de cercetător.
A fost ministru de stat însărcinat cu orientarea economică, vicepreşedinte al Senatului, ambasador în Japonia, şef al Departamentului Afacerilor Europene, poziţie din care a coordonat deschiderea primelor opt capitole de negociere ale României cu Uniunea Europeană, viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata