Numărul de posturi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, redus la 675

Decizia privind eliberarea din funcţie a celor doi secretari de stat de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) include încetarea contractelor individuale de muncă a 10 persoane, care funcţionau la cabinetele demnitarilor, potrivit proiectului de Hotărâre pentru restructurarea şi reorganizarea MDRT, lansat în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.

Actul normativ propune desfiinţarea a 10 posturi aferente cabinetelor secretarilor de stat eliberaţi din funcţie, Sorin Munteanu şi Barna Tanczos.

Astfel, numărul maxim de posturi aprobat pentru funcţionarea instituţiei este de 675, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

De asemenea, la numărul maxim de posturi aprobat, se adaugă 50 de posturi destinate consilierilor pentru afaceri europene.

Reducerea numărului secretarilor de stat din ministere reprezintă o măsură de reducere a cheltuielilor bugetare.

Costurile anuale pentru un secretar de stat se ridică, potrivit premierului Emil Boc, la 110.000 de euro (salariul secretarului de stat, cheltuielile cu combustibilii, deplasări şi alte cheltuieli adiacente) şi de 33.000 de euro pentru un subsecretar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata