Numărul reprezentanţilor economici ai României în străinătate va fi redus de la 124 la 80

Numărul reprezentanţilor economici externi ai României va fi redus de la 124 la 80, dar nu va fi închisă nici o reprezentanţă economică, a declarat miercuri, 21 iulie, într-o conferinţă de presă, directorul general al Direcţiei Afaceri Europene din cadrul Ministerului Economiei, Cristian Ilie.

România are 124 de reprezentanţi economici externi în 74 de ţări, iar acolo unde există doi sau mai mulţi reprezentanţi vor fi operate reduceri.

„Regândim reţeaua externă pentru eficientizarea ei. Am început de două luni evaluarea reprezentanţilor economici. Reţeaua se va restructura şi se va micşora, va deveni mai flexibilă’, a spus Cristian Ilie, care a precizat că va fi menţinut câte un reprezentant în fiecare ţară, iar acolo unele relaţiile comerciale sunt foarte dezvoltate, spre exemplu în Germania, România ar putea avea doi, trei sau patru reprezentanţi.

Reprezentanţii economici externi ai României, în cadrul ambasadelor, ţin legătura cu mediul de afaceri din statele respective, trimit informaţii despre oportunităţile de afaceri, intră în legătură cu posibili investitori.

De asemenea, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri lucrează la realizarea unor baze de date actualizate cu produsele şi a firmele exportatoare, precum şi cu potenţiale obiective de investiţii, a mai spus reprezentantul MECMA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata