Nuţu Cămătaru rămâne în arest preventiv

Interlopul Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis vineri o contestație a procurorilor DIICOT.

Inițial, Curtea de Apel i-a aprobat lui Nuțu Cămătaru, pe 27 mai, o cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, însă instanța supremă a admis vineri contestația procurorilor și a desființat decizia primei instanțe. De asemenea, ÎCCJ nu a fost de acord nici ca Adrian-Lucian Preda, fratele lui Eugen Preda, să părăsească domiciliul său din România, în perioada 31 mai—16 iunie, pentru a se deplasa în Marea Britanie în vederea susținerii unui stagiu de pregătire profesională. Decizia instanței supreme este definitivă.

În luna iulie 2013, Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, fratele său, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, și unul dintre liderii clanului „Sportivilor”, Radu Cristian Roșca, zis „Roșca”, au fost trimiși în judecată, alături de alte 51 de persoane, pentru săvârșirea de infracțiuni de violență, în urma unei acțiuni de amploare a procurorilor DIICOT.

Grupările „Cămătarii” și „Sportivii” erau specializate în săvârșirea de infracțiuni de violență — șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept, susțin procurorii.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale.

Astfel, în perioada 2008 — 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spațiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București, situații ce au avut drept consecință directa punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a mai multor persoane.

Procurorii DIICOT au documentat și un alt aspect al activității infracționale a inculpaților, aceștia fiind suspectați că au săvârșit infracțiuni de violență, generatoare de beneficii financiare substanțiale, în principal în materia acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata