NZ acționează asupra atacurilor cibernetice bursiere

Biroul de securitate al comunicațiilor din Noua Zeelandă a fost chemat să ajute după ce bursa sa a fost lovită de atacuri cibernetice pentru a patra zi consecutivă.

Schimbul nu a reușit să se deschidă așa cum era planificat vineri, din cauza atacurilor așa-numite „refuz de distribuire a serviciului” (DDoS).

Piața de 135 miliarde de dolari (102 miliarde de lire sterline), care se apropie de un nivel record, a declarat că atacurile au venit din străinătate.

Site-ul bursierului a fost copleșit de atacurile cibernetice, obligându-l să oprească tranzacționarea.

„Nu pot să mă duc mult mai departe în ceea ce privește detaliile specifice, în afară de a spune că noi, în calitate de guvern, tratăm acest lucru foarte serios”, a declarat ministrul finanțelor, Grant Robertson, într-un briefing de presă.

Operatorul bursier NZX a declarat că rețelele sale s-au prăbușit din cauza atacurilor cibernetice, care au apărut în străinătate.

„În prezent, avem probleme legate de conectivitate care par similare cu cele provocate de atacurile severe DDoS din offshore în această săptămână”, a declarat NZX după ce piața nu a reușit să se deschidă la ora 10:00, ora din Wellington.

În cele din urmă, tranzacțiile la schimb au fost reluate trei ore mai târziu.

Atacurile DDoS sunt concepute pentru a lovi un site web offline, inundându-l cu cantități uriașe de solicitări până când acesta se blochează.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata