O afacere secretă pe bani publici

– Reabilitarea termică a blocurilor din Capitală, o afacere de sute de milioane de euro, e ţinută la secret de primăriile de sector. Acestea refuză să ofere detalii cu privire la costurile concrete ale lucrărilor. România Liberă a identificat o firmă care în sectorul 1 percepe 93 euro/mp, iar în sectorul 6 doar 78 euro/mp.

După primul an de anvelopare a blocurilor, în Capitală se observă discrepanţe uriaşe în cuantumul contractelor încheiate pentru acelaşi serviciu. Prin găsirea unui subterfugiu, primăriile sectoarelor 1 şi 2 au reuşit să fenteze legea şi astfel să aibă cele mai mari preţuri pe metrul pătrat de bloc anvelopat.

Preţul mai mic este în sectorul unde asociaţiile de proprietari bagă mâna în buzunarul propriu. Preţurile de huzur sunt acolo unde primăriile nu dau socoteală locatarilor. SC Tehnologica Radion SRL anvelopează termic blocurile din sectorul 1 la un preţ mediu de 93 de euro metrul pătrat. Aceeaşi firmă execută acelaşi serviciu în sectorul 6, la un preţ de 78 euro metrul pătrat, cu 15 euro mai puţin pe metrul pătrat.

După ce România Liberă a cerut devizul de lucrări al unui bloc reabilitat termic, pentru a vedea ce lucrări au fost executate şi cât au costat acestea, reprezentanţii Primăriei sectorului 1 ne-au refuzat. „Nu putem să vă dăm aceste informaţii. Cei care ar trebui să vă facă răspunsul sunt prinşi în procedurile altor licitaţii. Oricum, lucrurile la noi sunt în regulă, avem şase instituţii de control pe cap”, a declarat Alexandru Ichim.

Continuarea în România Liberă

 

Citește și
1 Comentariu
  1. NECULA VIOREL spune

    Ma bucur ca cineva incearca sa dezvaluie acest mare tun deoarece aceste lucrari se fac fara nici-o repectare de norme .In primul rand calitatea materialelor ,polistirenul trebuie sa aiba densitate de minim 15 pentru a putea fi folositor la termositem .Se foloseste orice numai eftin sa fie ca cei ce construiesc sa castge enorm .plasa de prindere este o porcarie china , decorativa de exterior in cativa ani va fi varza deoarece se coloreza la ochi .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata