O comună a fost cumpărată cu 300.000 de euro. Urmează celelalte?

PDL a reuşit sã demonstreze cã poate câştiga oricând alegerile. Experimentul fãcut luna trecutã în comuna Vultureşti, din Argeş, în care primãria localitãţii a fost obţinutã, absolut neaşteptat, de candidatul democrat-liberal, a arãtat cã românii se vând uşor şi pe nimic şi cã antipatiile faţã de guvernanţi dispar subit în faţa micilor tentaţii, scrie Cotidianul.ro.

Bãtãlia acerbã dusã pentru o primãrie sãracã, fãrã absolut nicio mizã, sumele uriaşe investite în campania electoralã a alegerilor anticipate, organizarea cu rigori militare şi desfãşurarea impresionantã de forţe din comunã au lãsat sã se întrevadã cã, de fapt, acolo avea loc un test al PDL. Un test ale cãrui rezultate anunţã o extindere a reţetei de succes în toatã ţara.

Comuna Vultureşti, din judeţul Argeş, are 2.900 de locuitori, banii pentru investiţii şi întreţinere provenind, în marea lor majoritate, de la Consiliul Judeţean. Localitatea face parte din regiunea denumitã Valea Argeşelui, care cuprinde cinci comune, toate aparţinând PSD încã de dupã 1990, prin culoarea politicã a primarilor şi a consilierilor locali.

Mai mult, judeţul Argeş aparţine, în proporţie de 70%, PSD. Nu e de mirare astfel, cã, dupã retragerea fostului primar PSD, din cauza unor probleme de sãnãtate, organizaţiile social-democrate din zonã nu au avut emoţii la anunţul alegerilor anticipate organizate în luna iulie a acestui an. Era imposibil ca oamenii din comunã sã voteze pe altcineva decât propriul candidat, Iulian Ghiţescu, viceprimar în funcţie al comunei.

Rezultatul alegerilor a fost însã şocant: candidatul PDL a câştigat alegerile din comunã chiar din primul tur. Un semnal alarmant a existat, pentru cã ameninţãrile, teroarea, banii daţi la oameni, petrecerile, mâncarea şi bãutura care n-au lipsit în timpul campaniei au atins un nivel nemaivãzut în aceastã comunã aproape uitatã de lume. Bãtrânii din sat spuneau cã din 1947 nu au mai vãzut atât de multã lume strãinã în comunã.

Suma vehiculatã, aproape 300.000 de euro

Cele trei concerte, douã cu muzicã popularã cu Maria Dragomiroiu şi Ileana Ciuculete şi unul de muzicã uşoarã, la care a cântat Delia, au fost o premierã absolutã pentru Vultureşti. Mai mult, au fost organizate târguri, spaţiul de desfãşurare fiind construit pe proprietatea candidatului PDL, Liviu Poşircã, fãrã autorizaţie, spun oamenii. Camioane cu pepeni, micii şi berea nu au lipsit timp de trei sãptãmâni şi toţi locuitorii s-au înfruptat din pomenile PDL.

Asta nu a fost totul. S-au mai sacrificat porci, s-au distribuit saci de grâne şi tãrâţe, s-au fãcut liste pentru plecãri pe Litoral. Iar pentru fiecare vot, oamenii vorbesc de o platã de la 2.000 de lei la 10.000 lei, fiecare cum a negociat. Una peste alta, suma vehiculatã investitã de PDL în campania pentru Primãria Vultureşti a fost de circa 300.000 de euro, un buget enorm pentru o localitate fãrã nici un fel de importanţã prezentã sau viitoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata