O hartă panoramică a Castelului Corvinilor va fi prezentată la Târgul European al Castelelor

O hartă panoramică a Castelului Corvinilor va fi prezentată cu prilejul primei ediții a Târgului European al Castelelor, manifestare ce va reuni, în municipiul Hunedoara, pe reprezentanții a 21 de castele și muzee din șase țări europene.

Proiectul de grafică va fi vernisat pe 1 mai, în prima zi a evenimentului cultural, și va aduce un plus de valoare materialelor informative prin care este promovat acum turismul cultural și istoric din Hunedoara.

Acest proiect artistic a fost creat de designerul orădean Adrian Samoilă, în colaborare cu Castelul Corvinilor și Primăria municipiului Hunedoara. El s-a derulat de-a lungul a șase luni de lucru și documentare. Proiectul este un demers unic în România, ce și-a propus să valorizeze, sub forma unei reprezentări grafice extensive, elemente din patrimoniul istoric și arhitectonic hunedorean’, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Silke Oprean.

Concepția grafică a hărții panoramice are ca reprezentare centrală Castelul Corvinilor și se bazează pe tehnica stampei medievale. Pentru realizarea hărții, artistul a folosit tehnici convenționale, grafica în tuș, proiectarea în sistem 3D și colorarea digitală.

Târgul European al Castelelor va avea loc în Sala Dietei de la Castelul Corvinilor din Hunedoara și își propune promovarea potențialului turistic și cultural al expozanților. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata