O multinațională aflată și în România anunță sute de concedieri. Câți oameni vor rămâne fără loc de muncă

Se anunță o mulțime de concedieri în cadrul unei companii multinaționale ce este prezentă și la noi în țară, după ce chinezii au preluat conducerea. Aparent, cei ce coordonează acum multinaționala au hotărât că este timpul de o reorganizare a conducerii și au decis să mai scadă anumite costuri.

Vorbim astfel despre producătorul sloven de electrocasnice Gorenje. Această companie a fost de puțin timp preluată de grupul chinez Hisense și conform Reuters, a anunțat că vrea să reducă aproximativ 6,4% din forța sa de muncă.

„Vrem să reorganizăm conducerea companiei, pentru a putea reacţiona mai rapid la dificultăţile din mediul de afaceri, pentru a spori sinergiile cu Hisense şi pentru a reduce costurile”, este informația emisă într-un comunicat al Gorenje, conform Agerpres.

În acest fel vor fi concediați 270 de oameni din 4.212.

Gorenje a declarat în luna martie că au avut pierderi nete de 111 milioane de euro (123,54 milioane de dolari) în 2018, comparativ cu un profit net de 1,3 milioane de euro în anul 2017, după ce a început declinul vânzărilor.

În urmă cu un an, vânzările companiei scădeau la 1,18 miliarde de euro, iar în urmă cu doi ani, la 1,20 miliarde de euro, în timp ce EBITDA a scăzut la 29,6 milioane de euro, de la 63,6 milioane de euro.

„Veniturile noastre au urcat în special pe pieţele din Europa de Est, cel mai ridicat ritm de creştere fiind în Ungaria, Ucraina, Bulgaria, şi Cehia”, a declarat Gorenje în martie.

În luna august 2018, Comisia Europeană a fost de acord ca Gorenje să fie achiziționată de către grupul chinez Hisense. Și compania chineză se ocupă cu producerea și furnizarea de electrocasnice pentru uz casnic, precum frigidere sau mașini de spălat. După ce CE a făcut mai multe cercetări, s-a remarcat faptul că tranzacția nu pune problema concurenței, având în vedere cota de piață limitată a companiilor dar și faptul că o serie de competitori vor rămâne pe piață în urma aceste tranzacții, conform Comisiei Europene.

Hisense este o companie ce a fost întemeiată în anul 1969 în China. Aceasta are facilități de producție în toată lumea, chiar și în Europa. Compania are peste 20 de anexe cu peste 75.000 de angajați.

Sursa: capital.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata