O noua companie aeriana low-cost isi face aparitia in Europa

Compania aeriana Ryanair si fostul pilot de Formula 1 Niki Lauda au ajuns la un acord pentru a deschide LaudaMotion, o companie low-cost care va avea sediul la Viena. Pentru moment, Laudamotion Airline va opera zboruri din Germania, Austria si Elvetia spre destinatii de la Marea Meditareana.

Niki Lauda va fi directorul companiei si va veghea implementarea strategiei care vizeaza construirea unei companii aeriene low-cost care sa performeze financiar in Europa.

Ryanair va asigura 75% din sustinerea financiara a proiectului si va contribui inclusiv cu sase aeronave din cele 21 ale companiei.

Costul investitiei de 75% suportata de Ryanair se va ridica, pentru inceput, la 50 de milioane de euro, iar compania irlandeza va mai contribui cu alte 50 de milioane de dolari in primul an de operare.

Fostul pilot si campion de Formula 1 Niki Lauda a pus, in 1985, bazele companiei aeriene Lauda Air, care a functionat ca o subsidiara a Austrian Airlines pana in 2012, cand a fost integrata in compania mama.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata