O nouă taxă pe vile. Află cât trebuie să plăteşti dacă vrei o casă cu etaj

– Orice roman care va dori sa-si ridice o casa cu etaj sau un bloc va fi obligat sa plateasca la primarie o taxa pe metrul patrat construit, numita „taxa de timbru pe constructie”.

.
Conform legii al carei proiect se afla deja pe masa Senatului, cei care vor construi o casa vor plati minimum 0,5 euro si maximum 7 euro pe metrul patrat construit, arată Evenimentul Zilei.

Nivelul taxei va varia in functie de locul in care va fi ridicata noua cladire, la oras sau la sat, de inaltimea constructiei si de categoria in care aceasta se incadreaza (vila, bloc, sala de sport, gara, aeroport sau hala industriala).

„Nu o vedem ca pe o taxa in sensul clasic. Sumele colectate astfel la bugetele administratiilor locale vor fi folosite pentru restaurarea cladirilor-monument. Consideram ca o data in viata isi construieste omul o casa, iar o contributie minima nu inseamna prea mult”, au explicat initiatorii actului normativ.

Dezavantajati ar fi cei care-si vor ridica vile in centrul Capitalei, caci aici taxele vor varia de la 2 euro/mp pentru un imobil de maximum 200 de metri patrati, la 2,5 euro/mp pentru constructii de maximum 500 de metri patrati si, in fine, la 3 euro/mp pentru imobile ce depasesc 500 de metri patrati.

In orasele din provincie, taxele vor fi cuprinse intre 1 euro/mp pentru cladirile de maximum 200 de mp si 2 euro/mp pentru imobilele mai mari.

Citește și
3 Comentarii
 1. dd spune

  Deci se vor scumpi blocurile sa inteleg.
  „Consideram ca o data in viata isi construieste omul o casa,”

  HA HA! Cu voi s-ar putea sa nu se mai construiasca deloc.

 2. rover spune

  Niste dobitoci…..un om sanatos nu ar avea aceasta gandire si aceasta exprimare, noi ducem tara in spate, clasa muncitoreasca ….cat crede-ti ca mai putem suporta birul vostru.

  Sa va fie tarana usoara.

 3. Mircea spune

  Pentru o casa construita proprietarul va plati respectivei primarii impozit pentru teren , pentru casa, apoi daca va locui acolo primaria se va mai infrupta si din impozitele sale pe venit, etc.Eu cred ca ar trebui sa-i ajunga.In plus desi acum nu pare mare, veti vedea cum va creste de repede in timp. E greu pina o bagi ca apoi…Dar la cite taxe platesti pina obtii autorizatia de constructie,puteai face linistit fundatia si ceva din zidarie.Eu zic ca ideile de acest tip trebuie omorite din fase

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata