O tornadă puternică a distrus zeci de case dintr-o comună din Botoşani – Video

Zeci de locuințe și anexe gospodărești din satul Hănești din județul Botoșani au fost distruse, vineri după-amiază, de o tornadă puternică. Potrivit viceprimarului Mihai Crețu, vântul a distrus integral două case, care nu erau locuite, dar și un grajd de animale. De asemenea, au fost distruse parțial 37 de locuințe și 23 de anexe gospodărești.

‘A fost ceva de groază, a venit de la răsărit și a prins o porțiune lată de 70 de metri. Sunt două case distruse total, un grajd mare, 37 de case parțial și 23 de anexe gospodărești. Nu sunt probleme de locuit. Bine că nu am avut nicio victimă’, a afirmat Crețu.

Localnicii povestesc că acoperișurile unor case au fost smulse și plimbate prin aer pe o distanță de aproape 200 de metri.

La fața locului au intervenit echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), dar și de Inspectoratul județean de Jandarmi, pentru a sprijini populația.

‘Am ajuns la fața locului cu echipaje de primă intervenție pentru salvarea persoanelor, a animalelor și a bunurilor materiale și pentru luarea primelor măsuri. Am evaluat situația primară, iar necesitățile urgente ar fi repararea unor acoperișuri la case și anexe gospodărești. La prima evaluare, se constată că sunt locuințe bătrânești, cu acoperișuri din azbest, din tablă și din țiglă’, a declarat prim-adjunctul șefului ISU, colonelul Mihai Flămânzeanu.

Acoperișul smuls de pe un imobil a fost aruncat în clădirea grădiniței, spărgând patru geamuri ale acesteia. Tornada a distrus sute de metri de rețele electrice, de telefonie și internet, lăsând localitatea fără aceste servicii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata