Oamenii de afaceri despre greva bugetarilor: „Pentru ce să fim solidari cu ei?”

– „Eu unul m-am saturat de protestele angajatilor din sectorul bugetar”, spune omul de afaceri Ioan Niculae, patronul grupului Interagro, cu peste 6.000 de angajati.

.
„Mediul privat a suportat efectele crizei, a trebuit sa trimit acasa oameni, sa scad salariile si angajatii mei au inteles ca este criza si ca nu avem alta solutie”, spune Niculae, pentru DailyBusiness.ro.

„Au preferat sa stea la adapostul salariilor nemeritate, sa stoarca mediul de afaceri si acum s-au trezit ca nu mai sunt bani. Pentru ce sa fim solidari cu ei?”, se intreaba omul de afaceri.

„Din pacate, de 20 de ani, ne-am obisnuit sa fim platiti chiar daca nu muncim. Stim sa ne plangem, sa facem greve, insa nu ne-am pus niciodata problema unor reforme din temelii a sectorului bugetar”, a declarat Adrian Porumboiu, patronul Racova Group, unul dintre cei mai mari jucatori din agricultura si industria alimentara.

Oamenii de afaceri se tem ca greva generala ar putea duce la „grecizarea” Romaniei.

„Daca protestele se amplifica, Romania va fi privita ca un stat neguvernabil. Asta inseamna scaderea ratingului de tara, scumpirea creditelor, retragerea liniilor de finantare, disparitia investitorilor”, afirma Sorin Minea, directorul de la Angst si presedintele Asociatiei Romane a Carnii.

Citește și
3 Comentarii
 1. ion spune

  Pe ce bani au cumparat acesti patroni averile dupa 1990 ? Cati bani au dat pe aceste proprietati . Cate datorii are d-l Nicolae are , cata evaziune a realizat ?

 2. mihai spune

  „Din pacate, de 20 de ani, ne-am obisnuit sa fim platiti chiar daca nu muncim”
  Ai ai nimerit-o patroane si ai spus-o corect. Problema e ca astia ca voi asa au fost invatatzi si pe vremea lui impuscatu, sa fie platiti fara sa faca nimik. Nu cred ca tu ai fost vreun dezident. Si cei mai multi mari paroni k tine. Sau poate ti-e frica poate ca intr-o zi oamenii tai poate itzi dau foc la fabrici ???
  Asta este toata economia noastra formata din „mari” oameni de afaceri ca tine dar dintr-un material care se numeste carton.

 3. george54 spune

  Bravo, frumos spus, dar ei chiar nu fac evaziune fiscala, chiar nu patesc oamenii su salariul minim in acte si restul din mina? Chiar isi vireaza toate taxele si impozitele? Si multe altele. Ca sa nu mai vorbim cum au ajuns la firme cumpaqrate mai pe nimic, desigur, de la stat. Chiar ei s-au gasit sa arunce cu piatra?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata