Oceanix va fi primul oraș plutitor de pe Pământ care poate supraviețui creșterii nivelului mării și uraganelor

În premieră mondială, un proiect nemaivăzut pe planeta noastră a început să fie realizat în prezent, încercând să rezolve creșterea rapidă a populației urbane.

Astfel, Oceanix,  va fi un oraș unicat pe Pământ, prima metropolă plutitoare din lume, se va construi la Busan, în Coreea de Sud, până în anul 2025.

Un ”acord istoric” a fost semnat de liderii noului proiect, acesta însemnând practic realizarea a mai multor insule, care vor fi ancorate pe fundul mării. În Oceanix se va genera energie electrică din panourile solare de pe acoperișul clădirilor și se va produce hrană proprie și apă proaspătă, potrivit Daily Mail.

În contextul conducătorlor proiectului, primul oraș plutitor din lume va fi construit în largul coastelor Coreei de Sud, ca o modalitate prin care omenirea va putea supraviețui creșterii nivelului mării.

Acest plan va fi sprijinit de Organizația Națiunilor Unite, iar orașul plutitor va fi ”o infrastructură rezistentă la inundații”, formată din mai multe insule create de oameni, care se ridică toate odată cu marea, pentru a putea elimina pericolul de inundații.

Oceanix ar putea rezista la dezastre naturale, precum tsunami și uragane de categoria a 5-a, deoarece platformele sale plutitoare vor fi ancorate pe fundul mării.

Din punct de vedere financiar,  această construcție unicat a orașului Oceanix, este estimată la un cost de 200 de milioane de dolari. Ea va începe în curând datorită unui ”acord istoric” semnat de autoritățile din Busan, Coreea de Sud, UN-Habitat și designer-ii de la New York Oceanix.

În viziunea sa, ”Orașele plutitoare durabile fac parte din arsenalul de strategii de adaptare la climă, pe care îl avem la dispoziție. În loc să luptăm cu apa, să învătăm să trăim în armonie cu ea”, a declarat Maimunah Mohd Sharif, director executiv al UN-Habitat.

În contextul de construcţie, fiecare insulă va avea o formă hexagonală și va conține un strat de calcar, care este de 2-3 ori mai dur decât betonul, dar plutitor. Produsele ecologice vor fi cultivate eficient în sisteme de mediu de aer, dar fără sol, completate de ferme și sere tradiționale, în aer liber.

Se estimează că Oceanix va găzdui mai multe ”sate” de până la 10.000 de locuitori, pe o suprafață de 75 de hectare.

Sursa: Ziare.com
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata