Ofertele de vânzare a unităţilor turistice, în creştere cu 60%

Numărul hotelurilor şi al pensiunilor scoase la vânzare a crescut cu aproape 60% după primul semestru al anului 2010, de la 217 anunţuri la începutul lunii ianuarie, la 344 anunţuri la sfârşitul lunii iunie, se arată într-un comunicat al site-ului imobiliare.ro.

‘La nivel naţional, asistăm la o explozie a numărului de unităţi cu destinaţie turistică scoase la vânzare. Dacă la începutul primului semestru portalul cuprindea 217 anunţuri, în prezent există 344 anunţuri valide. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în localităţile turistice din zonele de munte. În schimb, pe litoral şi în marile oraşe, Timişoara, Sibiu, Constanţa, Cluj-Napoca sau Bucureşti nu am sezisat evoluţii la fel de spectaculoase’, a spus Adrian Erimescu, director general al portalului imobiliare.ro.

Cea mai mare creştere a fost remarcată în zonele de munte, Prahova fiind judeţul cu cele mai multe hoteluri scoase la vânzare – 52, urmat de Braşov – 47, Bucureşi-Ilfof şi Timiş, câte 22 de anunţuri, Constanţa – 20 de anunţuri.

Evoluţia numărului de oferte de pe Valea Prahovei a fost spectaculoasă, iar cei care doresc să investească în turism au ce alege. Dacă la începutul primului semestru existau 5 hoteluri şi pensiuni scoase la vânzare, la sfârşitul lunii iunie, oferta a urcat la 52. În Buşteni, numărul pensiunilor şi hotelurilor scoase la vânzare a ajuns la 35 la sfârşitul lunii iunie. În Predeal, situaţia este asemănătoare – 30 de oferte. În Azuga şi Sinaia pot fi găsite până în 10 oferte.

În Buşteni, proprietarul unui hotel situat chiar la poalele Munţilor Caraiman, solicită 2,7 milioane de euro pentru imobilul său. Hotelul a fost construit în 2009, are cinci etaje şi 40 de camere. Camerele sunt prevăzute cu climatizare şi senzor de fum, imobilul funcţional şi racordat la toate utilităţile. În Sibiu, cu 1,9 milioane de euro, poate fi achiziţionat un hotel cu o suprafaţă utilă de 3.000 mp, teren de 1.800 mp şi 61 de camere.

În plin sezon estival, cu 685.000 de euro, poate fi achiziţionat un hotel de 3 stele, construit în 2006, situat în Mamaia, pe litoralul Mării Negre, la câteva minute de punctele de interes ale staţiunii Mamaia. Hotelul dispune de 23 camere şi de un apartament complet utilat, în total 50 de locuri de cazare, un garaj subteran, parcare exterioară, bar, terasă şi grădină.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata