Oficiali ai FMI şi Comisiei Europene anunţă deblocarea împrumutului pentru România în următoarea perioadă

Fondul Monetar Internaţional (FMI) va elibera în luna februarie tranşele 3 şi 4 din împrumutul acordat României, a declarat miercuri (27 ianuarie 2010) Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI, într-o conferinţă de presă privind concluziile misiunii de evaluare efectuate în România, în perioada 20-27 ianuarie.

‘Vom elibera tranşele 3 şi 4 şi vom permite ca jumătate din aceşti bani să intre în contul asigurărilor sociale, iar cealaltă să meargă către BNR pentru acoperirea deficitului bugetar’, a afirmat Franks. Reprezentanţii FMI vor întocmi un raport de evaluare în baza căruia board-ul Fondului va aproba acordarea celor două tranşe cumulate, în valoare totală de 2,3 miliarde euro.

România ar mai urma să primească un miliard de euro de la Comisia Europeană şi, în funcţie de aprobarea board-ului Băncii Mondiale, încă aproximativ 300 de milioane de euro de la acest organism financiar. La rândul său, Fabienne Ilzkovitz, şefa de Unitate a Comisiei Europene, a declarat că executivul comunitar va debloca următoarea tranşă din împrumutul acordat României aşa cum era programat, în luna martie.

„România a făcut progrese în mai multe domenii. Concluziile sunt pozitive. Acum ne întoarcem la Bruxelles şi vom debloca următoarea tranşă aşa cum a fost programat, în luna martie”, a spus Ilzkovitz.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata