Oină: Frontiera Constanţa a câştigat Cupa României

ACS Frontiera Tomis Constanța a câștigat Cupa României la oină, pe stadionul ”Cleopatra” din Constanța, după ce a învins în finală pe ACS Straja București cu scorul de 23-15.

Frontiera a intrat, astfel, în posesia celui de-al zecelea trofeu, potrivit site-ului oficial al Federației Române de Oină.

În semifinale, Straja a trecut de Oltul Turnu Roșu (Sibiu) cu scorul de 28-12, în timp ce Frontiera s-a impus în fața formației CS Biruința Gherăești (Neamț) cu 23-10. Finala mică a fost adjudecată de Biruința, însă a avut nevoie de a doua partidă (13-13 în prima), pentru a se departaja de Oltul (15-13).

La competiție au participat opt formații, împărțite în două grupe, CS Biruința Gherăești, CS Univest Arad, CS Oltul Turnu Roșu, CS Stejarul Pârcovaci (Iași), în Grupa A, ACS Frontiera Tomis Constanța, ACS Straja București, CS Brigada Gherăești (Neamț) și CS Energia Râmnicelu (Buzău), în Grupa B.

Federația Română de Oină, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, DJTS Constanța, CS Cleopatra și Asociația Județeană de Oină Constanța, au organizat, duminică, pe plaja Cazino din stațiunea Mamaia, prima ediție a Campionatului Național de oină pe plajă, competiție rezervată seniorilor.

La startul turneului s-au aliniat 6 echipe, iar Straja București a cucerit trofeul după ce a învins în finală Brigada Gherăești cu scorul de 8-5. Frontiera a luat medaliile de bronz, după ce Biruința nu s-a mai prezentat în finala mică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata