Olguţa Vasilescu critică intenţia Elenei Udrea privind secretizarea contractelor achiziţiilor publice

Senatorul social-democrat Olguţa Vasilescu a criticat joi, 15 aprilie, intenţia ministrului Dezvoltării, Elena Udrea, de a secretiza contractele de achiziţii publice.

„Din ceea ce este postat pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, am putut constata că, după ce se ascultă telefoanele pe mandat de siguranţă naţională (…), acum se vorbeşte şi despre contracte care necesită impunerea unor măsuri speciale de siguranţă pentru protejarea unor interese naţionale, chipurile, care de fapt sunt chiar interese personale, a declarat Olguţa Vasilescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, ministrul Udrea vrea ca nimeni ‘să nu-şi mai bage nasul’ în contractele respective, inclusiv parlamentarii români.

„Deci, banii contribuabilului se duc pe achiziţii, care devin secrete de stat, şi nu vor putea afla niciodată dacă au fost cheltuiţi sau nu cum trebuie, sigur, dacă va intra în vigoare acea lege pe care şi-o doreşte doamna Udrea. (…)

Declararea legii achiziţiilor publice, de asemenea, drept improprie când are ca obiect contractele pentru cumpărarea sau închirierea de terenuri sau clădiri, sau când se referă la încheierea contractelor de muncă, este din punctul meu de vedere este o golăneală maximă”, a afirmat senatorul social-democrat.

Olguţa Vasilescu a citat, în context, un pasaj din Codul de conduită etică postat pe site-ul Ministerului Dezvoltării, în care se menţionează că ‘valorile morale sunt relative şi nimeni nu poate determina ceea ce trebuie considerat ca fiind just în mod absolut’. ‘De asemenea, nu se poate afirma că o normă este morală, deoarece nu există morală absolută.

Aşadar, o reglementare poate fi conformă cu un sistem de morală şi contrarie altui sistem – asta apare pe un site al unui minister din România. (…) Probabil că unii ar trebui să rămână la statutul de persoane care toarnă în pahare şi nu să-şi dorească să îşi atingă limitele propriei incompetenţe’, a mai afirmat Olguţa Vasilescu

Citește și
2 Comentarii
  1. John spune

    Olguta poate sa critice cat vrea ea si ce vrea ea..oricum nu-i da nimeni importanta

  2. Silviu spune

    Olguta chiar nu are nimic interesant de facut si o ataca pe Udrea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata