Olimpice: Bellu şi Bitang renunţă la calitatea de membri COSR

Octavian Bellu și Mariana Bitang, antrenorii de care se leagă cele mai mari succese ale gimnasticii românești, au renunțat vineri la calitatea de membru al COSR, a confirmat secretarul general al forului național olimpic, Ioan Dobrescu.

Reamintim că Octavian Bellu a participat joi la alegerile pentru președinția COSR, unde a obținut 33 de voturi față de 143 pentru Alin Petrache și 21 pentru Elisabeta Lipă. Cei doi antrenori făceau parte din COSR în calitate de personalități sportive.

”Am primit o hârtie de la amândoi că și-au dat demisia din COSR. COSR-ul este până la urmă un fel de club, dar din punctul meu de vedere e ușor bizar că, de unde ai vrut ieri să fii președinte, azi îți dai demisia. Nu și-au motivat decizia în niciun fel, dar demisia este un gest unilateral. Mi se pare că lucrurile se precipită, dar nu este nicio catastrofă. Dar, repet, unde ai vrut ieri să fii președinte, să nu ne apreciezi azi. A fost totuși o alegere liberă, un scor dezastruos, dar se întâmplă, astea sunt regulile democrației și competiției. Mie mi se pare ceva ciudat”, a declarat Ioan Dobrescu.

Oficialul COSR nu are semnale dacă Bellu va părăsi și lotul feminin de gimnastică: ”Asta e altceva, este problema federației de gimnastică”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Tomica cel vechi spune

    La prima vedere este o reactie neasteptata din partea celor doi. Dar pana a comenta este absolut necesara o explicatie din partea demisonarilor. Audiatur et altera pars, nu?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata