Olt: Mașină condusă de un adolescent de 16 ani, beat, lovită de autospeciala de poliție

O mașină condusă de un adolescent în vârstă de 16 ani, care era beat și nu a oprit la semnalele polițiștilor, a fost lovită miercuri, în comuna Iancu Jianu din județul Olt, de autospeciala de poliție plecată în urmărire.

Potrivit IPJ Olt, polițiștii din Bobicești au pornit, miercuri, în urmărirea unei mașini care nu a oprit la semnalele acustice și luminoase folosite de către oamenii legii.

Mașina urmărită, în care se aflau trei bărbați, a făcut brusc un viraj la stânga, la ieșirea din comuna Iancu Jianu, fiind acroșată de către autospeciala poliției.

În urma impactului au fost pagube materiale.

„Polițiștii au identificat cele trei persoane, autoturismul fiind condus de un minor, de 16 ani, din comuna Bobicești. Minorul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,66 mg/ Litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru a se stabili cu exactitate alcoolemia”, au declarat reprezentanții IPJ Olt.

Potrivit polițiștilor, din cercetări a reieșit faptul că minorului i-a fost încredințat autoturismul de către unul dintre pasageri, un tânăr în vârstă de 18 ani.

Adolescentul este cercetat pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, pasagerul este cercetat pentru încredințarea autoturismului unei persoane care nu deține permis de conducere și sub influența alcoolului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata