Olt: Patru liceeni din Slatina au obţinut menţiune la un concurs organizat de NASA

Elevii Victor Badea, Cristian Voica, Ionuţ Drăghici şi Alexandra Dobrica de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina au participat la un concurs de proiecte de staţii spaţiale organizat de NASA, ei obţinând menţiune pentru proiectul unei staţii spaţiale ce ar trebui să găzduiască până la 30.000 de persoane.

Șefa Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Olt, Felicia Man, a anunţat joi că elevii menţionaţi sunt în clasa a XI-a şi au participat la competiţia „NASA Space Settlement Contest” cu lucrarea „PHARAS”, un proiect de staţie spaţială ce poate găzdui până la 30.000 de persoane.

La competiţie, sponsorizată de NASA Ames şi Societatea Spaţială Naţională (NSS), pot participa elevi cu vârste de până la 18 ani de oriunde din lume. Concursul s-a încheiat pe data de 23 martie.

Elevii care au fost premiaţi pentru proiectul lor de staţie spaţială au fost îndrumaţi de profesorii Aurelia Cotoşman, Laura Moşteanu şi Cristian Miu.

La ediţia de anul trecut a aceleiaşi competiţii, un liceean din Slatina, Adrian Vulpe Grigoraşi, de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, a obţinut premiul al doilea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata