Olt: Slatina va avea un sistem de închiriere a bicicletelor electrice, printr-un proiect de aproape 5 milioane lei

Municipiul Slatina va avea un sistem de închiriere a bicicletelor electrice prevăzut cu staţii de predare şi primire, precum şi cu biciclete şi triciclete inteligente, acesta urmând să fie realizat printr-un proiect în valoare de aproape cinci milioane lei, cu finanţare europeană, a anunţat primarul Emil Moţ.

Edilul a precizat că joi a semnat contractul de finanţare al proiectului, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională S-V Oltenia.

Proiectul beneficiază de finanţare prin POR, are o valoare totală de 4,9 milioane de lei şi prevede realizarea unor terminale inteligente de închiriere a bicicletelor, a cinci staţii de predare şi preluare a bicicletelor, 110 biciclete şi 12 triciclete prevăzute cu computer de bord, un centru de operare cu sistem integrat de gestiune şi comunicaţii, sistem de logistică şi distribuţie, staţii de depanare de urgenţă a bicicletelor şi kit de mentenanţă.

Totodată, va fi realizat şi un subsistem de suport pentru vehicule electrice, cu cinci staţii electrice de încărcare.

„Prin soluţia propusă în cadrul proiectului, se vor asigura promovarea mobilităţii urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta şi implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 în municipiul Slatina”, a scris pe facebook Emil Moţ.

În municipiul Slatina, tot prin proiect cu finanţare din fonduri europene, vor fi amenajate piste de biciclete pe principalele străzi, pe o distanţă totală de 14 kilometri.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata