Olteanu (BNR): Înfiinţarea RIBA reprezintă o contribuţie valoroasă la dezvoltarea economică a României şi Irlandei

Înființarea Romania-Ireland Business Association (RIBA) reprezintă o contribuție valoroasă la dezvoltarea economică a României și Irlandei în contextul general al Uniunii Europene, a declarat joi Bogdan Olteanu, viceguvernator al Băncii Naționale a României, în cadrul primei conferințe organizată de RIBA.

‘Primul eveniment RIBA — precum și înființarea asociației — reprezintă o contribuție valoroasă la dezvoltarea economică a României și Irlandei în contextul general al Uniunii Europene. Schimbul de experiențe și perspective reprezintă un factor decisiv în accelerarea procesului și în evitarea, pe cât posibil, a repetării acelorași greșeli, dincolo de particularitățile fiecărei țări, care, desigur, trebuie luate în considerare de către factorii de decizie’, a explicat Bogdan Olteanu.

Evenimentul de joi s-a concentrat pe o serie de paralele între România și Irlanda, prezentând puncte de vedere avizate pe teme precum impactul sectorului bancar asupra creșterii economice, reglementările UE și alinierea României la cadrul legislativ european, perspective asupra viitorului serviciilor bancare în România, Irlanda și UE, bune practici pentru creșterea nivelului investițiilor străine directe, consolidarea piețelor financiare precum și crearea unui sistem de reglementare transparent și eficient.

Romania Ireland Business Association (RIBA) este o organizație independentă, non-profit, care colaborează cu Ambasada Irlandei în România în vederea promovării și dezvoltării relației comerciale și a investițiilor dintre cele două țări. Statutul asociației a fost semnat de membrii fondatori pe 17 iunie 2014. Asociația are 18 membri fondatori. Taxa pe care fiecare membru trebuie să o plătească pentru perioada 2014-2015 este de 1.500 lei, în cazul companiilor mici și a persoanelor fizice, și de 3.000 de lei, în cazul celor mari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

BNRdezvoltare economicairlandaRIBA
Comentarii (0)
Adaugă comentariu