OMT: Erupţia vulcanului din Islanda a provocat pierderi de 1,7 miliarde de euro pentru turismul din Europa

Pierderile în sectorul turistic al Europei provocate de erupţia vulcanului din Islanda, care a paralizat transportul aerian, se ridică la 1,72 miliarde de euro, a estimat vineri, 23 aprilie, la Madrid, secretarul general al Organizaţiei Mondiale pentru Turism (OMT), Taleb Rifai.

Pierderile zilnice pentru turismul din Europa au fost de aproximativ 400 milioane de dolari (300,4 milioane de euro), a declarat Taleb Rifai, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că prima estimare, realizată pe 16 aprilie de Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA), conform căreia au existat pierderi de 200 de milioane de euro pentru sectorul aerian, este corectă. Însă, organizaţia şi-a revizuit miercuri în creştere estimarea, apreciind că în perioada cea mai grea a blocajului, sâmbătă şi duminică, pierderile au fost de 400 milioane de dolari.

Taleb Rifai a denunţat „confuzia totală” cu privire la responsabilităţile civile în măsură să determine cine va trebui să-şi asume costul pierderilor. Totodată, el a apreciat că OMT va lucra la proiectul ce va fi trimis la ONU pentru crearea unui acord asupra drepturilor consumatorilor.

Norul de cenuşă răspândit de vulcanul din Islanda, din 14 aprilie, a provocat închiderea spaţiului aerian a 12 ţări din Europa, paralizând transportul aerian şi reţinând la sol mii de călători.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata