Omul de afaceri Dan Adamescu, la DNA

Omul de afaceri Dan Adamescu este audiat joi, 5 iunie, la Direcția Națională Anticorupție, pe numele său fiind emis un mandat de aducere în dosarul în care este acuzat de două infracțiuni de dare de mită, în legătură cu judecătorii de la Tribunalul București care recent au fost arestați preventiv.

Potrivit unor surse judiciare, în cauză au fost administrate probe noi și va fi pusă în mișcare acțiunea penală.

În 22 mai, DNA a anunțat că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de Dan Adamescu pentru săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită.

„Există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în cursul lunii decembrie 2013, suspectul Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaților Ion Stanciu și Elena Rovența, judecători la Tribunalul București — Secția VII Civilă, pentru ca, în schimb, magistrații să dispună în dosare privind procedura insolvenței soluții favorabile unora dintre societățile la care este acționar”, preciza atunci DNA.

La aceeași dată, Dan Adamescu a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunoștință calitatea procesuală de suspect și acuzațiile.

Procurorii au efectuat anterior percheziții la sediile unor societăți comerciale și la domiciliul lui Dan Adamescu.

În acest caz au fost arestați preventiv Ion Stanciu, Mircea Moldovan, Elena Rovența și Ciprian Sorin Viziru, judecători la Tribunalul București — Secția VII civilă.

Potrivit DNA, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins și primit de la practicieni în insolvență, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani, bunuri, servicii în scopul de a îndeplini/a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-și exercita influența pe lângă magistrații judecători, de la diverse instanțe din București sau din țară, utilizând informații deținute prin prisma atribuțiilor deduse judecății, pe care le-au pus la dispoziția lichidatorilor judiciari implicați sau interesați în procedura insolvenței unor societăți comerciale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata