Omul-robot, planul secret al Google

– Sergey Brin, co-fondatorul Google, a devenit jumatate masina, jumatate om. Aproape 40 de oameni au vazut cu ochii lor acest fapt. Sfarsitul lumii este inevitabil, dar nu ca-n filme. Minti ilustre pregatesc renasterea omenirii intr-o cu totul alta forma: simbioza cu roboti si tehnologii integrate.

Transformarea lui Brin in semi-robot a avut loc in primavara acestui an. Aproape 40 de oameni prezenti la un curs NASA de la Universitatea Singularity, sponsorizata de Google, au asistat live la „minune”, scrie The New York Times.

In timp ce versiunea in carne si oase a lui Brin a stat la kilometri departare, langa un computer capabil sa dirijeze de la distanta un robot, un ecran cu roti atasate afisa imaginea stralucitoare a fetei lui Brin. BrinBotul, cum a fost denumit, s-a supus comenzilor stapanului sau uman si s-a plimbat printre grupurile de oameni, vorbindu-le despre Google si despre alte subiecte, printr-un sistem de videoconferinta.

Google lucreaza zilnic la crearea unui creier gigantic care sa inglobeze atat de multa inteligenta incat sa o eclipseze pe cea umana.

Singularitatea tehnologica este un concept din futurologie care se refera la implicatiile pe care in general le are progresul  tehnico-stiintific foarte accelerat pentru specia umana si ceea ce intelegem prin om.

Integral in Romania Libera

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata