Oprea: Preşedintele Băsescu nu a sesizat DNA în cazul autostrăzii Comarnic-Braşov

Președintele Traian Băsescu nu a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la atribuirea lucrării la autostrada Comarnic-Brașov, a precizat marți Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al șefului statului, adăugând că premierul Victor Ponta minte în acest caz.

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, nu a făcut nicio sesizare la Direcția Națională Anticorupție cu privire la atribuirea lucrării la Autostrada Comarnic — Brașov, așa cum, în mod mincinos, a afirmat aseară prim-ministrul României, domnul Victor-Viorel Ponta”, susține Oprea într-o declarație remisă, marți.

El subliniază că în discursul susținut la învestirea în funcție a ministrului Transporturilor, Ioan Rus, pe 25 iunie, la Palatul Cotroceni, șeful statului a atenționat asupra unor suspiciuni din timpul procedurii de atribuire a acestor lucrări, „suspiciuni care au provocat retragerea a două bănci europene extrem de importante care, în mod uzual, finanțează proiecte în România”.

Premierul Victor Ponta a declarat marți, la România tv, că șeful statului a făcut sesizare la Direcția Națională Anticorupție înainte de semnarea contractului pentru atribuirea lucrărilor la autostrada Comarnic-Brașov. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata