Oprescu: Preţul gigacaloriei nu creşte de la 1 ianuarie 2015

Prețul gigacaloriei rămâne neschimbat de la 1 ianuarie 2015, a anunțat vineri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

„Nu se scumpește gigacaloria. Comisia Europeană a fost de acord să păstreze prețul domestic pentru încălzire și gazele consumate pentru încălzire și apă caldă”, a explicat Oprescu la o conferință de presă.

El a menționat că a luat toate măsurile necesare îndepărtării riscului ca RADET să nu mai poată face reparații.

„Să îndrăznească să sisteze căldura populației. Vă spun eu că nu se întâmplă așa ceva”, a menționat edilul.

Potrivit lui, ELCEN blochează în continuare conturile RADET.

„Toți banii 100% ajung la ELCEN, noi plătindu-ne consumul populației”, a subliniat Oprescu.

Cu privire la subiectul fuziunii RADET-ELCEN, Oprescu a arătat că i s-a cerut o matrice de risc.

„Ministerul Dezvoltării voia să prezentăm un plan de viitor, care sunt riscurile, matricea de risc. Le-am făcut, le-am prezentat, mai trebuie câte ceva în continuare”, a adăugat edilul Capitalei.

Guvernul va relua săptămâna viitoare discuțiile asupra fuziunii ELCEN-RADET, întrucât a cerut un punct de vedere de la Primăria Generală a Capitalei, anunța pe 26 noiembrie purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă.

„S-a amânat pentru săptămâna viitoare pentru formularea unui punct de vedere de natură pur tehnic (..) de la Primărie pentru că sunt niște lucruri care trebuie armonizate, pentru a nu exista inadvertențe ulterioare sau neajunsuri”, declara Calotă la Palatul Victoria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

energie termicagigacalorieRADETSorin Oprescu
Comentarii (0)
Adaugă comentariu