Oprescu: Reabilitarea Arcului de Triumf ar putea fi gata înainte de 1 decembrie 2015

Reabilitarea Arcului de Triumf ar putea fi gata înainte de 1 decembrie 2015, a anunțat marți primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu prilejul unei vizite de lucru efectuate la acest obiectiv.

„Pe 1 decembrie 2015 sper să se defileze pe aici. Încercăm să gândim un pasaj ca să ușurăm accesul în Arcul de Triumf, este totuși periculoasă intersecția aceasta și nu vrem să-i zăpăcim nici pe șoferi, dar nici pe pietoni”, a spus Oprescu.

Lucrarea „Consolidare, reabilitare și conservare Arcul de Triumf” este finanțată din Programul Operațional Regional 2007 — 2013. Prioritară a fost consolidarea monumentului. Este aceeași procedură ca la sediul vechi al Primăriei Capitalei, izolarea antiseismică a bazei clădirii, care constă în decuplarea structurii de vibrațiile terenului și introducerea izolatorilor antiseismici. Monumentul devine rezistent la un cutremur de 9 grade pe scara Richter.

În martie a fost demarată execuția și montarea schelei la nivelul picioarelor Arcului de Triumf pentru efectuarea re-expertizării componentelor artistice de piatră și prevelării probelor de laborator cu scopul de a supune spre avizare de către comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Culturii restaurarea acestora. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata