Ora de religie – reguli noi schimbate de Ministerul Educatiei

Doar o singura data pentru toata perioada de scolarizare, parintii isi vor da acordul pentru ora de religie, nu in fiecare an asa cum se intampla pana acum.

Ordinul Ministerului Educattiei este publicat in Monitorul Oficial si nu a fost pus in dezbatere publica.

„Metodologia de organizare a predarii disciplinei Religie in invatamantul preuniversitar, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei si cercetarii stiintifice nr. 5.232/2015, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 720 din 24 septembrie 2015, se modifica dupa cum urmeaza: (…) art. 3, alin. 5 – Cererea depusa este valabila pe toata perioada de scolarizare in invatamantul preuniversitar sau pana la schimbarea optiunii”, reiese din Ordinul nr. 3.218 din 16 februarie 2018, publicat in Monitorul Oficial nr. 220, din 12 martie 2018.

Astfel, de acum incolo, parintii isi vor inscrie copiii la ora de religie o data pentru tot invatamantul preuniversitar, nu o vor mai face in fiecare an.

In veche metodologie, se stipula ca parintii, tutorele sau elevii majori pot depune cererile de inscriere la ora de religie pana la sfarsitul lunii decembrie pentru anul scolar urmator.

Curtea Constitutionala a decis, in 12 noiembrie 2014, ca articolul 18, alineatul 2, teza I din Legea Educatiei Nationale este neconstitutional. Articolul prevedea ca sunt obligati sa faca cerere elevii care nu vor sa participe la ora de Religie. Prin decizia CCR a devenit obligatorie cererea celor care vor sa studieze disciplina.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata